Vanaf zaterdag weer GeelZucht

Voor het vierde jaar op rij volgt de blog GeelZucht op poëtische wijze de Tour de France op de voet: de deelnemende dichters verplichten zich om ten laatste om 19.00 uur een vers vers over de etappe van die dag online te plaatsen.

 

GeelZucht is een project van Frank Pollet, die zelf voor de vierde keer meedoet. In 2010 kreeg hij de medewerking van Patrick Cornillie, Norbert De Beule, Paul Rigolle en Willie Verhegghe, in 2011 die van Patrick Cornillie, Norbert De Beule, Sylvie Marie en Paul Rigolle. Vorig jaar bestond de ploeg uit Yella Arnouts, Bert Bevers, Patrick Cornillie, Frank Pollet en Willie Verhegghe.geelzucht
Het GeelZucht-team dat morgen uit de startblokken schiet bestaat uit de ‘debutanten’ Fleur De Meyer (3) en Miel Vanstreels (5) en de ‘veteranen’ Bert Bevers (4), Frank Pollet (1)en Willie Verhegghe (2) – © foto  Bert Bevers; de nummers geven de positie op de foto aan, van links naar rechts.

 

Na afloop van La Grande Boucle verschijnen de gedichten die op de blog werden geplaatst, aangevuld met van iedere dichter een ongepubliceerd werk, in boekvorm. GeelZucht IV wordt op zondag 18 augustus aanstaande voorgesteld in het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) in Oudenaarde.
De blog is overigens altijd online, maar slechts in de periode van de Ronde van Frankrijk ‘in werking’. Bijdragen van gastdichters zijn van harte welkom.

 

————————-

Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.