Brabant Cultureel herdenkt dichters

In het nieuwe nummer van Brabant Cultureel / Brabant Literair wordt stil gestaan bij de overlijdens van Frans Hoppenbrouwers en Frans Melsen, eerder dit jaar. Daarnaast natuurlijk veel cultureel nieuws over levende auteurs en kunstenaars uit het Brabantse:  www.cubra.nl/specialebijdragen/BrabantCultureel/

schilders_moordhoek_125Opmerkelijk: drukkerij Gianotten, die ruim honderd jaar geleden al als katholieke arbeidersuitgeverij opereerde, met boeiende werken als Bij staking (1907), Een woord aan de vrouw van den werkman (1909),  Catechismus der R.K. Vakorganisatie (1911) en Wat wil de Roomsch Kath. Voetbalbond? (1917), brengt een nieuwe editie van Ed Schilders’ Moordhoek uit, over de nog steeds spraakmakende moord op Marietje Kessels. Haar ontzielde lichaam werd in 1900 in een Tilburgse kerk aangetroffen.  Zie: Drukkerij Gianotten steekt de nek uit.

————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen literair nieuws, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.