Poëzieverkoop floreert!

Naar aanleiding van een rapport met harde cijfers van de boekverkoop in 2013 te Vlaanderen van Boek.be (de Vlaamse tegenhanger van het CPNB) en berichtgeving in De Morgen maakt Carl de Strycker, directeur van het Poëziecentrum (Gent), bekend:

“Na een jarenlange daling van de verkoop van poëzie kan 2013 misschien het jaar worden van de kentering. In 2013 werd maar liefst een stijging van 14,1% genoteerd. In absolute cijfers werden er vorig jaar 31.058 dichtbundels verkocht, wat een meerverkoop van 3818 betekent tegenover 2012 (ter vergelijking, er werden meer dan 2.000.000 strips verkocht).” (…)

zz_we_werden_honderd_npe_100“De beste verkopende bundel van 2013, We werden honderd jaar ouder, is dan ook niet toevallig een bloemlezing met gedichten over de Eerste Wereldoorlog.”(…)

Klik hier voor zijn volledige statement.

De cijfers die Boek.be presenteerde zijn exclusief de boekverkoop bij voordrachten (bij levende dichters eén van de belangrijkste verkoopkanalen) en exclusief de verkoop op Vlaamse Boekenbeursen (waar heel veel omzet wordt gedraaid, zonder tussenkomst van de detailhandel).  Ergo: voor poëzie is de situatie nog veel rooskleuriger dan bekend gemaakt is.

——————————————-

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen literair nieuws, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.