Omloop om oploop

In het kader van Poëzieweek vandaag een bericht van Leidenaar Jos de Jong, a.k.a. Dorpsoudste de Jong:

polareZag gisteren berichtjes over Utrechts dichtersgilde dat een bijeenkomst hield voor de dichte deur van de Polare-vestiging aldaar. Er waren papieren, er waren posters en er was natuurlijk een fotograaf, want anders was ik er nooit van op de hoogte geraakt.

En vandaag loop ik hier door de Breestraat, kom in de buurt van de boekhandel die hier Polare moest heten en er staan een stuk of vijftien mensen voor de deur met papieren in de hand. Een ervan herken ik als plaatselijk dichter. Ik twijfel geen moment, steek de straat over en loop in een wijde boog om het oploopje heen.

——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Curiosa, Poëzieweek 2014. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.