Poëzie en begraafplaatsen (2)

dd_kruisDe reusachtige begraafplaats Schoonselhof te Antwerpen is bekend bij poëzieliefhebbers vanwege de vele dichters die er rusten en – sinds redelijk recent – vanwege de schaars bezochte poëzievoordrachten die aan de groeves van de eenzame doden plaatsvinden.

Een half jaar geleden, cru genoeg op de dag dat een van mijn zussen zich van het leven benam, publiceerde ik al over dit grafveld, dit naar aanleiding van een dooltocht met de Belgische dichter Andy Fierens, die – ook weer heel cru – later deze eeuw te Schoonselhof bijgezet zal worden. Daarom, voor hem, een passend grafredecitaat uit zijn bundel Grote smerige vlinder (De Bezige Bij, 2009):

ik zeg ‘er is geen toekomst’
jij zegt ‘die is niet nodig’

Later dit jaar, dus in de toekomst, verschijnt Wonderbra’s & Pepperspray, de nieuwe bundel van Fierens. Wederom bij de Bij.

——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Poëzieweek 2014. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.