Gedichtenbal 2014

man_met_bekerHet was gezellig druk, op het Gedichtenbal in De Brakke Grond te Amsterdam, gisteravond. Omdat op een bal vooral gedronken, gebabbeld en gedanst moet worden, dronken wij a. één glas bier à 5%, b. één blik Atlas à 12%, twee glazen Spaanse wijn en één fles Australische. Toen die laatste geleegd was, circa 23.00 uur, werd het bedtijd en danste uw redacteur naar zijn slaapplaats in een der hoofdstedelijke havengebieden.

Gebabbeld, gegroet, toegewuifd en/of  gedronken werd er naar en/of met o.a. Joost Bataille (zie het NPE-Nieuwsblog artikel van gisteren voor meer over zijn boek en hem), Jan BaekePim te Bokkel, Joris Brussel, Roos Custers, Maarten van den Elzen, Andy Fierens, Dennis Gaens, Krijn Peter Hesselink,  Ingmar Heytze, Lucas Hirsch, Sylvia Hubers, Peter de Groot, Maarten Inghels, Frank Keizer,  Eke Mannink, Ramsey Nasr, Nanne Nauta, Arjen Nolles, Joost Oomen, Tonnus Oosterhoff,  Frank & Diana Ozon, Maarten PraamstraMustafa Stitou, Frank TazelaarWim van Til, Monique Warnier, Menno Wigman en Kenneth van Zijl.

Per megafoon werden ook allerhande wedstrijduitslagen rondgebazuind. Maar omdat poëzie nu eenmaal alles behalve een wedstrijd is,  verwijs ik voor de details hieromtrent naar een meer geëigende site.  Het enige harde nieuwsfeit dat er plaats vond, de benoeming van Anna Enquist als nieuwe stadsdeeldichter van Amsterdam-Centrum (waarmee ze Menno Wigman opvolgt), bleek géén nieuwsfeit, omdat het regionale dagblad Het Parool dit al eerder naar buiten had gebracht.

Er was ook tal van voordracht. Maar op een bal moet niet voorgedragen, maar gedronken, gebabbeld en gedanst worden. Voor voordrachten dient men zich op de daartoe geëigende manifestaties te vervoegen.

NPE-fotoredacteur Kasper Vogelzang was ook op het Gedichtenbal actief: fotosfeerreportage.
——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Poëzieweek 2014. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.