Het Gezeefde Gedicht

Nieuw online periodiek voor nieuwe dichters

gezeefdplaatjeCharles Ducal, de Dichter des Vaderlands van België en Roel Richelieu van Londersele, oud-stadsdichter van Gent, zijn de initiatiefnemers en redacteuren van Het Gezeefde Gedicht,  www.hetgezeefdegedicht.be, dé site voor nieuwe dichters.

Ducal en Richelieu van Londersele: “We constateerden dat jonge dichters minder kansen krijgen om te publiceren dan vroeger en dat debutanten die op het net onvoorbereid op zoek gaan naar poëzie vaak terecht komen bij minderwaardig werk dat geen voorbeeld kan zijn.”

Daarom bieden ze nieuwe dichters (dichters zonder reguliere solobundel) een digitaal platform mét begeleiding. Ook wil de redactie jaarlijks een poëziedag organiseren en relevante informatie bieden aan en over nieuw dichttalent.  En daarom ook lichten ze in de rubriek ‘Meesterlijk‘ gedichten van bekende dichters uit  – poëmen die maandelijks ververst worden.

De eerste nieuwe dichters die werk op Het Gezeefde Gedicht publiceren zijn  Sam Dehertog, Jan van Gompel, Myriam Lamaire, Erna Schelstraete (1949), Dorien de Vylder (1988) en Iris Wynants.

Debutanten die  nog geen uitgever hebben, kunnen 1,2 of 3 gedichten inzenden naar hetgezeefdegedicht@gmail.com. De gedichten mogen nog niet eerder gepubliceerd zijn in een literair tijdschrift, zoals bijvoorbeeld Het Liegend Konijn of de Poëziekrant.

——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.