De Slegte – Procures – Polare – Foetsie

procures_de_slegte_selexyzVorige week bracht een uwer redacteuren een bezoek aan het eens zo florerende De Slegte-filiaal  in de Kalverstraat te Amsterdam. Dat was geen vreugdevolle ervaring. Rijen dozen en halflege of lege kasten met allerhande boeken, dwars door elkaar. Hoewel alles 70% was afgeprijsd, waren de boeken gemiddeld hoger in prijs dan vergelijkbare boeken  op www.boekwinkeltjes.nl of www.antiqbook.com.

Wat achter deze tragedie schuilt wordt door een Deep Throat onthuld op De Dagelijkse Standaard.nl. Lees en (als het klopt wat deze DT beweert) huiver:

www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/polare-het-echte-verhaal

(…) “Procures vond Polare te groot om om te vallen en chanteerde alle uitgevers en concurrent-boekverkopers, door te zeggen dat ze naar hun dividend konden fluiten, als Polare geen permanente uitzonderingspositie in de betalingstermijn kreeg. (…) Intern (bij Polare-filiaalhouders die de boeken hebben ingezien) gaat een hardnekkig gerucht, dat Procures en de Polare-directie zichzelf in december 2013, dus vlak voor het faillissement, een half miljoen euro aan bonussen hebben uitgekeerd. (…)

Bij het Centraal Boekhuis gaat intern het hardnekkige gerucht dat er een groot deel van de kerstomzet mist in de opgegeven cijfers van Polare aan het statistiekbureau, dat dat voor alle boekhandels elke maand meet.”(…)

(Met dank aan Coen Peppelenbos)

——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen literair nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.