Bewegend en klinkend poëzie-erfgoed online

Goed nieuws uit Gent: eind 2014 lanceert het PCGPoëziecentrum een site waar geschreven, bewegend en/of klinkend poëzie-erfgoedmateriaal uit de Afrikaans- en Nederlandstalige poëziewereld op te vinden zijn.

Het Poëziecentrum:  “Met de creatie van dit digitaal multimediaal platform willen we een bijkomende inspanning leveren voor de ontsluiting van poëzie-erfgoed in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika, en via die weg ook de samenwerking en ontmoeting tussen alle betrokken partners bevorderen. Voor de realisatie van dit project werkt het Poëziecentrum samen met literaire organisaties, literaire erfgoedinstellingen en expertisecentra voor digitaal erfgoed. Alle betrokken partners zullen foto’s, video- en geluidsfragmenten en gedigitaliseerde tekstdocumenten uploaden en daarmee virtuele tentoonstellingen kunnen opzetten.”

Klik hier voor het hele persbericht.

Organisaties die graag zouden meewerken aan dit project kunnen contact opnemen met Stefaan Goossens, e-mail: bibliotheek@poeziecentrum.be
——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.