Woordnacht in Rotterdam

(ingezonden mededeling)

woordnachtlogoRotterdam – Het programma van het nieuwe literaire festival Woordnacht is compleet. Op zaterdag 10 mei vindt dit nieuwe literaire festival plaats in het stadshart van Rotterdam. Op het programma staan optredens met Grote Literaire Namen als Joost Zwagerman, Abdelkader Benali, Manon Uphoff, Sanneke van Hassel en Ernest van der Kwast, maar ook jonge, opkomende schrijvers als Elfie Tromp, Auke Hulst, Raoul de Jong, Ellen Deckwitz en Ninã Weijers zijn van de partij.

 Heel Rotterdam heeft zich verzameld voor het leukste literaire festival van Nederland. Iedereen die houdt van lezen, schrijven, taal, muziek of gewoon van cultuur kan op deze avond zijn of haar hart op halen. Met talloze voordrachten, interviews, poetry slams, (mini-)concerten en signeersessies hoef je je tijdens deze (hopelijk zwoele) lentenacht geen moment te vervelen.

Naast Grote Namen als Joost Zwagerman, Abdelkader Benali, Manon Uphoff, Sanneke van Hassel en Ernest van der Kwast is er tijdens Woordnacht ook veel aandacht zijn voor jonge schrijvers en aanstormend talent. Zo presenteert debutant Niña Weijers nieuw schrijftalent in Write Now! Live, geven Elfie Tromp en Raoul de Jong een theatraal-literaire voordracht in het zwembad van een revalidatiecentrum en dragen slamdichters Ellen Deckwitz en Daniël Vis voor vanaf de bank in zomaar een huis in het centrum van Rotterdam. F. Starik en Auke Hulst geven eindelijk antwoord op de eeuwenoude vraag, Waarom schrijvers drinken.

(Nu nog) onbekend talent dat de scheidslijnen tussen literatuur, muziek, poëzie en rap bewandelt vind je terug in de programma’s van Paginagroots, Woorden Worden Zinnen, Poetry Circle 010, FRONTAAL, Het Nieuwe Dicht en Speyksessies. Naast al het woordgeweld is er natuurlijk ook ruimte om even uit te puffen met wat te eten en een drankje in één van de vele cafés en restaurants in het stadshart van Rotterdam.

Begin vandaag al met het uitstippelen van je route voor Woordnacht. Kijk voor het hele programma op www.woordnacht.com.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Wanneer: zaterdag 10 mei 2014
Aanvang: 19.00 uur
Toegang: € 15,- (v.v.k.) / € 12,50 (CJP) / € 7,50 (Rotterdampas) / € 17,50 (kassa)
Meer informatie en kaarten: www.woordnacht.com
————————————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Agenda. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.