J.J. Wesselo overleden

wesselo_150Vandaag bereikte ons het droeve nieuws van het overlijden van J.J. Wesselo. In maart 2014 is hij op 73-jarige leeftijd overleden. Jan Jerphaas Wesselo (Bussum, 25 juni 1940) studeerde te Amsterdam en was in de jaren zestig medewerker aan het tijdschrift Merlyn.  In de periode 1974-1983 schreef  hij vier boeken, waaronder de dichtbundel Syndromen (Jimmink, 1977)  en de studie Vlaamse wegen. Het vernieuwende proza in Vlaanderen tussen 1960 & 1980 (Manteau, 1983). Tevens verzorgde hij Pieter van Woensel (1747-1808). Amurath-Effendi, hekim-bachi (Thieme, 1974). 

Hij richtte met Gert-Jan Jimmink uitgeverij Malperthuis (1974-1975) op. Bij deze uitgeverij verscheen de Rode Vossenreeks, bestaande uit proza- en poëziewerken. Vanaf 1976 ging Jimmink alleen door, onder de naam ‘Uitgeverij Jimmink’. Deze uitgeverij heeft bestaan tot zeker 1985.

Gert-Jan Jimmink ‘ opende in 1978 de deuren van de nog altijd bestaande Boekhandel Jimmink te Amsterdam – maar dit terzijde.

(foto: J.J. Wesselo, circa 1974. Fotograaf onbekend. Collectie Dirk Kroon).

————————————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof

Das Haus am Salzhof. Pension, 60 km van Berlijn.

This entry was posted in Overlijdensberichten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.