‘Gildemeester’ voortijdig opgestapt

Onlangs is Chrétien Breukers, de ‘Gildemeester’ van het Utrechts Dichtersgilde (zeg maar de stadsdichter van Utrecht) met stille trom teruggetreden, zeven maanden vóór het verstrijken van zijn ambtstermijn  in januari 2015. Dat is opmerkelijk, want in de afgelopen twaalf jaar is geen enkele andere officiële of officieuze stadsdichter voortijdig afgetreden. Niet in Nederland, niet in Vlaanderen.

exitHet Utrechts Dichtersgilde heeft tweemaal bekend gemaakt dat men in de Domstad een nieuwe Gildemeester heeft, op 22 juni (hier) en op 3 juli (daar). Over het vertrek van de vorige wordt met geen woord gerept.

Daarom stelde een NPE-redacteur de voor de hand liggende waarom?vraag aan twee direct betrokkenen: de persvoorlichter van het Utrechts Dichtersgilde en Breukers.

De persvoorlichter antwoordde dat hij niet antwoordde omdat hij op vakantie is, maar dat dit antwoord niet als een weigering tot antwoorden geïnterpreteerd moet worden. Breukers antwoordde dat hij vandaag geen antwoord wil geven.

Wordt vervolgd.

————————————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof

Das Haus am Salzhof. Pension, 60 km van Berlijn.

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.