Avier – poëzie en interviews

haanavierRuim twee jaar geleden werd het Onafhankelijk Literair Vlugschrift Avier opgericht, onderdeel van Stichting Literaire Activiteiten Avier, oftewel Sla|Avier, met als thuisbasis de Drentse metropool Gieten, op de kruising van de A33 en de N34.

Avier verschijnt als papieren tijdschrift viermaal per jaar, in een oplage van 1000 exemplaren. Op de website – www.slaavier.nl – verschijnt wekelijks een nieuwe gedicht. Daarnaast worden regelmatig interviews door Jan Holtman (1969) met vooral dichters en een enkele prozaïst online gezet. De interviews zijn zeer verfrissend, omdat geïnterviewden alle ruimte krijgen om hun ding te zeggen. De afgelopen twee jaar verschenen vraaggesprekken met onderstaande auteurs, die via de ‘interviews-knop’ en de ‘interviewsarchief-knop’ te traceren zijn.

De Avier-site bevat gesprekken met: Martijn Benders, Jana Beranová, Chrétien Breukers, Daniël Dee, Kees Engelhart, Lies van Gasse, Jan Glas, Peter de Groot, Ingmar Heytze, Hubert Klaver, Ares Koopman, Delphine Lecompte, Joost Oomen, Ester Naomi Perquin, Esther Porcelijn, Jean Pierre Rawie, John Schoorl, F. Starik en Daniel Vis.

Een digitale versie van de papieren edities is te lezen op www.slaavier.nl/Uitgave-Avier/

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 
Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus am Salzhof
Pension, 60 km van Berlijn.

 

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.