Joost Oomen en ‘De stort’

Vandaag is Joost Oomen (1990), de zesde stadsdichter van Groningen, van een NPE-lemma voorzien. Men klikke op zijn naam. Voor de pagina over zijn officiële debuutbundel De stort heeft Oomen het titelloze gedicht In deze sloep van staal uitgekozen. Dat te lezen is door op de boektitel te klikken.

oomen_de_stort_125

Onlangs werd bekend dat over Joost Oomen en de huidige Rijksuniversiteit Groningen-huisdichter Pauline Sparreboom (1989) de televisiedocumentaire ‘Jonge dichters in het Noorden‘ wordt gemaakt. Een productie van Stichting Beeldlijn, met dichter/kunstenaar Renée Luth als regisseur. Beeldlijn maakte eerder documentaires over o.a.  Vasalis, Rutger Kopland en De Dichters uit Epibreren.

Zowel Oomen als Sparreboom treden deze week op bij de 16de editie van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin, 24-26 juli te Groningen. Men klikke op de festivalnaam voor meer informatie.

———————–
Dit bericht is onderdeel van de
Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:
lira_fonds_100     kunstraad groningen

This entry was posted in Agenda, Algemeen poëzienieuws, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.