Double Talk. Rap en poëzie (1997)

zz_double_talk_100In januari 1997 verscheen de bloemlezing Double Talk. Rap en poëzie bij de Arbeiderspers. Een boek waarin werk van zowel dichters als rappers bijeengebracht was, wat er toe leidde dat sommigen gingen beweren dat rap en poëzie hetzelfde zouden zijn.  Wat direct door alle gebloemleesden ontkend werd.

Maar het échte interessante aan dit werk is niet zozeer het non-issue rap = poëzie, maar dat een behoorlijk aantal van de meewerkende dichters nog geen eigen reguliere bundel had uitgebracht,  zoals o.a. Maria Barnas,  Tjitse Hofman,  Hagar Peeters, Menno Wigman, Arjan Witte en ondergetekende. Ook het Groningen-gehalte was hoog: het boek bevat vijf te Groningen geschreven teksten (vier door dichters, één door de rapformatie Zombi Squad).

zz_de_nieuwe_wilden_npe100Voor mij betekent dit destijds veelbesproken werk (zie  Google en het Epibreren-archief 1997 voor een beperkte weergave van de persaandacht)   min of meer hetzelfde als voor anderen de bloemlezingen De Nieuwe Wilden in de poëzie (Sara, 1987), Maximaal (In de Knipscheer, 1988),  Aan iedere spijker een regel (Prometheus, 1995), Vanuit de lucht (Passage, 2001)  of  Op het oog (P. 2005) bepalende momenten in hun dichtcarrières vormden.

© Bart FM Droog, 2014.

=========

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Poëzieweek | Perdu

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

 Rabobank_75  lira_fonds_100  essent_logo_100   kunstraad groningen

—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof

Das Haus am Salzhof
Pension, 60 km van Berlijn.

This entry was posted in Bloemlezingen, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Comments are closed.