Poëziebloemlezingen, bloemlezingen, lezingen…

Poëziebloemlezingen heb je in soorten en maten. De NPE-redactie poogt alle sinds 1 januari 1900 verschenen reguliere Nederlandstalige dichtanthologieën uit Vlaanderen en Nederland te onderzoeken (althans, als ze voldoen aan deze bescheiden definitie). Er zijn nu bijna 600 van de circa 2400 titels onderzocht.

zz_zo_schrijven de auteurs van nu_100Veel van deze werken zijn van het dertien-uit-het-dozijn-soort. Die desalniettemin toch – uit zorgvuldigheidsoverwegingen – onderzocht moeten worden. Gelukkig was vandaag een feestelijke dag, want het onderzoek van  Zo schrijven de auteurs van nu (1969) , van C.J.E. Dinaux was aangebroken.

Het is een bijzonder fris en open werk – des te bijzonderder omdat de samensteller, de legendarische criticus Carel Dinaux (1898-1980), destijds al ruim de zeventig gepasseerd was. Enfin: wie hij zoal gebloemleesd heeft, is vanaf vandaag online te traceren.
Zie: www.nederlandsepoezie.org/jl/1969/
zz_zo_schrijven_de_auteurs_van_nu.html

———————————–Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 
Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus am Salzhof
Pension, 60 km van Berlijn.

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Bloemlezingen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.