Michel van der Plas overleden

Schrijver, dichter, biograaf, vertaler en bloemlezer Michel van der Plas is zondagmorgen op 85-jarige leeftijd overleden. De schrijver is na een lang ziektebed in zijn eigen huis tussen zijn boeken ingeslapen, berichten Elsevier (waar hij in 1949 bij in dienst trad) en de NOS.

Michel van der Plas, pseudoniem van B. G. F. (Ben) Brinkel, debuteerde in 1947 in de Helikon-reeks met de bundel Dance for you. Verzen (A.A.M. Stols; oplage 1000 ex.). Naast gedichten maakte hij vertalingen. Ook was hij tekstschrijver voor cabaretiers Wim Sonneveld, Frans Halsema en Wim Kan. Hij schreef onder meer biografieën van Guido Gezelle, J. Alberdingk Thijm, Anton van Duinkerken en Godfried Bomans – met de laatste was hij goed bevriend.

Zie ook:
www.schrijversinfo.nl/plasvandermichel.html
www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=plas001
teunisbunt.blogspot.nl/2013/07/michel-van-der-plas
-overleden-1927-2013.html?spref=fb

———————–
Dit bericht is onderdeel van de
Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:
lira_fonds_100     kunstraad groningen

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Overlijdensberichten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.