Nieuwe bundel Philippe Cailliau

cailliau_niets_verloren_60Onlangs verscheen bij de bibliofiele uitgeverij Kleinood & Grootzeer Niets verloren, de nieuwe bundel van de Belgische dichter Philippe Cailliau (1954). Omdat hij een van de weinige wit uitgeslagen dichters is die geboren werd in een land dat nu de Democratische republiek van de Congo heet en omdat Cailliau al sinds 1975 bekend staat als de dichter met de mooiste achternaam uit heel het taalgebied, is van deze bundel dit NPE-lemma gemaakt:

www.nederlandsepoezie.org/jl/
2014/cailliau_niets_verloren.html

Cailliau is ook de enige alhier bekende dichter wiens geboortestad eens Elisabethstad heette (foutief vernoemd naar Catharina de Grote) en nu als Lubumbashi door het leven gaat. Darom is op Neder-L  een buitengemeen intrigerend cijfergedicht uit Niets verloren gepubliceerd.

Het boek is te bestellen bij uitgeverij Kleinood & Grootzeer te Bergen op Zoom:  www.kleinood-en-grootzeer.com

———————————–Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 
Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus am Salzhof
Pension, 60 km van Berlijn.

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Comments are closed.