Geen bundel door censuur

kritiekBornem/Antwerpen – De Gazet van Antwerpen bericht dat burgemeester en schepenen (wethouders) van Bornem enkele gedichten uit de binnen kort te verschijnen bundel van hun dorpdichter Akim A.J. Willems willen schrappen.Dit omdat één gedicht ‘platvloers taalgebruik‘ bevat, en een ander ‘een politiek statement tegen het beleidsplan‘ zou zijn.  “En dat is niet de taak van een dorpsdichter”, aldus burgemeester Luc de Boeck. “Wij gaan niet de uitgave betalen van een gedicht dat tegen het beleid gekeerd is”.

 

Omdat de dichter niet gediend is van deze censuur verschijnt het boek niet. De Gazet van Antwerpen meldt verder: “Het “Feest van de Stadsdichter” op 25 oktober, het afscheidsfeest van Willems als dorpsdichter van Bornem, blijft wel overeind. “Mijn dorpsdichterschap eindigt op 25 oktober met de Dag van de Stadsdichter. Daar maken we absoluut een groot feest van”, zegt Willems.”

——————————————————————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100

—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof

Das Haus 

 

 

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Gedichten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.