Ongeportretteerde dichters krijgen gezichten

De NPE-lemma’s komen pas echt tot leven als je gelemmatiseerde dichter recht in de ogen kan kijken. Vandaar dat we het liefst staande portretfoto’s plaatsen, met duidelijk zichtbare ogen. Helaas beschikken we niet over portretfoto’s van alle dichters.

nn_dichter-125Daarom plaatsen we soms dit plaatje (links) bij de biografische schets. Probleem hierbij is dat op de tekening een man te zien is, terwijl de helft van de dichters (m/v) juist vrouw is. Terwijl we piekerden over hoe deze prangende kwestie goed op te lossen klopte ons vierjarige buurmeisje Noortje op het zolderraam en zei: “Kijk eens wat ik voor jullie gemaakt heb!”:

man_125           vrouw_125
Precies wat we zochten: dé alternatieve portretten voor dichters zonder portret.

———————–
Dit bericht is onderdeel van de
Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:
lira_fonds_100     kunstraad groningen

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Curiosa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.