Nieuwe poëziereeks gelanceerd

(ingezonden mededeling)

Uitgeverij Koppernik zal elk jaar vier dichtbundels uitbrengen. Het eerste jaar zijn het bundels van gerenommeerde namen, die een fundament zullen leggen voor de kwaliteit van de reeks, waarin gaandeweg ook plaats zal zijn voor nog door het publiek te ontdekken Nederlandstalige of vertaalde dichters en voor debutanten. Elke uitgave in de reeks wordt als het ware een ruimte voor expositie in meerdere betekenissen van het woord. Huub Beurskens is aangezocht als curator van deze exposities.
koppernik_omslagen-poeziereeks-550
In januari wordt de reeks geopend door Jan Lauwereyns met Theorie van de rondworm, een bundellang gedicht. Dichter, wetenschapper en expat Jan Lauwereyns (1969) legt zich toe op de wisselwerking tussen vakgebieden, denkwijzen en schrijfvormen. Hij publiceerde onder andere de roman Monkey business en het essay Splash. Zijn dichtbundel Hemelsblauw werd in 2012 bekroond met de VSB Poëzieprijs.

Daarna volgen poëziebundels van Wiel Kusters, Breyten Breytenbach en Armando.

De deeltjes kosten € 15 per stuk en zijn te bestellen bij de uitgeverij (bart.kraamer@koppernik.nl) en te koop in de boekhandel.

Het is mogelijk een abonnement op alle vier de delen van 2015 te nemen; zodra er een is verschenen krijgt u hem toegestuurd.

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.