Laurence Vielle nieuwe Belgische Dichter des Vaderlands

ddv_logo_belgie_200Het Poëziecentrum (Gent) heeft vandaag bekend gemaakt dat de Franstalige dichter en theatermaker Laurence Vielle in 2016 de opvolger wordt van Charles Ducal als Dichter des Vaderlands van België. Vanaf vandaag is ze alvast de ambassadeur van Ducal in Franstalig België.

Van Laurence Vielle is één werk in Nederlandse vertaling verschenen: Herschepping van de wereld (vertaald [uit het Frans] door Jan H. Mysjkin. Poëziecentrum, Gent, 2013, 63p.). Dit boek is een vertaling van Récréation du Monde (Maelström, Bruxelles, 2006, 47p.). Vielle, dochter van een Zwitserse vader en een Vlaamse moeder, debuteerde in 1998 met de bundel L’Imparfait (Editions de l’Ambedui, Bruxelles, 1998, 120p.). Meer over haar op: Maison de la Poésie – Laurence Vielle.

Laurence Vielle in actie:

Vanavond stelt Ducal zijn opvolger Vielle aan het grote publiek voor tijdens Rotspaleis, poëzie in het Antwerpse Sportpaleis. In het Franstalige deel van België staan de huidige en toekomstige Dichters des Vaderlands op zaterdag 21 maart 2015 samen op het podium tijdens het Nouvel An Poétique in het Maison de la Poésie in Amay.World Poetry Day

Zaterdag 21 maart is het World Poetry Day, een werelddag voor de poëzie op initiatief van UNESCO.  Charles Ducal legt dit jaar speciaal de focus op jongeren en poëzie. Want zonder jeugd geen nieuwe lente en geen nieuw geluid. De Dichter des Vaderlands verwelkomt hen alvast van harte met zijn negende gedicht. Vanavond tijdens Rotspaleis draagt Ducal in première zijn gedicht voor aan het publiek.  Lees het gedicht ‘Nooit fout’, ‘of Lof van het avontuur’, op de website van Dichter des Vaderlands, www.dichterdesvaderlands.be/nooit-fout

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.