Europees poëzieplatform www.versopolis.com

versopolis-logo_250
Onlangs is www.versopolis.com online gegaan – een digitaal platform voor Europese poëzie, met informatie over en gedichten van 55 Europese dichters,  informatie over 11 Europese poëziefestivals en Europees poëzienieuws. De Nederlandstalige partners in dit project zijn Poëziecentrum (Gent) en Felix Poetry Festival (Antwerpen).

De vier uitverkoren Nederlandstalige dichters hebben allen de middelbare leeftijd: Maria Barnas (1973), Ilja Leonard Pfeijffer (1968),  Michaël Vandebril (1972) en Tom van de Voorde (1974) – dat ze op de site als ‘young poets’ gepresenteerd worden, is dus wel een beetje gek te noemen.

Ook een beetje gek is het dat bij Maria Barnas  een pagina van het Letterenfonds als haar ‘officiële site’ wordt gepresenteerd; idem dito bij Pfeijffer. Terwijl Vandebrils officiële en echte site   www.michaelvandebril.be onvermeld blijft.

Dat is al bijna even gek als hoe de vier Nederlandstalige dichters in een begeleidend persbericht gepresenteerd worden: “veelbelovend (jong) dichterstalent”. Het blijft lachen in de wondere wereld der poëzie.   

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.