Debuut Bardthesque Jaques: ‘Ten a.dem’

jaques_ten_adem_150Op 21 april 2015 werd Bardthesque Jaques (1982) officieel uitgeroepen tot de allereerste Letterzetter van de stad Kortrijk. Als coach van een team van kunstenaars, filmmakers, muzikanten, theatermakers, dichters en schrijvers – ook wel de Lettertypes genoemd – zal Bardthesque gedurende twee jaar het woord laten heersen in het straatbeeld van de Gulden Sporenstad.

Niet geheel toevallig brengt Uitgeverij Poëziecentrum op 30 april het poëziedebuut van Bardthesque Jaques uit: Ten a.dem.  Voor de NPE koos de dichter het in het boek opgenomen poëem  ‘Lobotomie voor gevorderden’ uit, dat te lezen is via:

www.nederlandsepoezie.org/jl/2015/jaques_ten_adem.html
En te beluisteren middels dit muziekbestand (klik!)

Het bijna gelijknamige poëzie- en muziekgezelschap ‘Ten Adem’ bestaat sinds 2007 en bestaat momenteel uit Bardthesque Jaques, pianist Ben Schockaert en contrabassist Joshua Dellaert. Hoe het trio klinkt valt te beluisteren op voormeld muziekbestand en op de cd die bij het boek wordt geleverd.  Op donderdag 30 april, om 20.00 uur, treedt ‘Ten Adem’ in het Poëziecentrum Gent op. Boek en cd zijn vanaf dan verkrijgbaar.

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

 

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Gedichten, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Comments are closed.