Sint Vitus Poëzie in Oldehove, 14-06-15

(Ingezonden mededeling)

leeuwarden_14_juni_2015

St. Vitus Poëzieavond in de Oldehove

Zondag 14 juni a.s. wordt er weer een Sint Vitus Poëzieavond gehouden in de Oldehove-toren met gedichten, verhalen en muziek. Naast een aantal bekende dichters zal er ook plaats zijn voor jonge talentvolle poëten. De avond begint met de finale van gedichtenwedstrijd van leerlingen OBS De Oldenije. De avond wordt georganiseerd door het Historisch Centrum Leeuwarden.

Edwin de Groot (1963), redacteur van het Friestalig literair tijdschrift Ensafh, dicht in het Fries en het Nederlands. In 2016 komt, zo is het voornemen, zijn vierde Friestalige bundel uit bij de Afûk en de Nederlandstalige versie daarvan bij uitgeverij In de Knipscheer.

De 16-jarige talentvolle Bryan Wobma uit Redúzum schrijft sinds kort met enthousiasme gedichten op zijn eigen wijze: strak en ongekunsteld. Hij viel op met zijn voordracht tijdens Art Trip Workshop.

Sipke de Schiffart uit Bolsward wisselt humor, cynisme, grofheid en overdrijving af met tederheid en weemoed. Zijn gedichten worden met regelmaat gepubliceerd in onder andere het literair tijdschrift Ensafh. In 2012 verscheen zijn Friestalige verhalenbundel Wat it is om bang te wêzen.

Bart FM Droog (Emmen, 1966) is samensteller van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie en geestelijk vader van de Eenzame Uitvaart. Hij was jarenlang actief in het poëzie- en muziekgezelschap De Dichters uit Epibreren. Z’n recentste dichtbundel heet Zeewaarts!

Tessa van Breeden (21) woont en studeert in Leiden waar ze de opleiding Franse taal & cultuur volgt. Ze is opgegroeid in Leeuwarden. In haar vrije tijd schrijft ze gedichten. Thematiek is vaak de liefde, maar ook gebeurtenissen in haar leven passeren de revue.

Jankobus Seunnenga blijft onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim. In Seunnenga valt een Drs.P-achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes.

Dirk Geerdink woonachtig in Amsterdam is een letterkunstenaar, die speelt met woorden en betekenissen. Steeds hoge ogen gegooid bij zijn optredens die sterk aanvoelen als een performance.

Masha van Kammen is een 16-jarige dichteres uit Leeuwarden die met haar uitgesproken voordracht garant staat voor een performance die je niet gauw vergeet.

Ook zijn er twee prachtige schilderijen te bewonderen van kunstenares Nikki Genee: de Oldehove prachtig afgebeeld.

De avond wordt gepresenteerd door Melvin van Eldik en begint om 20.30 u. Entree: € 5

Locatie: toren De Oldehove, Oldehoofsterkerkhof Leeuwarden.

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

 

 

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Agenda. Bookmark the permalink.

Comments are closed.