Drs. P (1919-2015)

p_dvd_zingt_allen_meeNOS: “De zanger en tekstdichter Drs. P is op 95-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat meldt zijn uitgever Vic van de Reijt. Drs. P overleed gistermiddag. Zijn grootste succes had hij met liedjes als Veerpont, Dodenrit, Het trapportaal en De Zusters Karamazov (tante Constance en tante Mathilde).

Heinz Polzer, zoals de doctorandus in de economie eigenlijk heette, werd geboren in Zwitserland. Vanaf begin jaren 50 trad hij veel op in theaters en cafés en bij studentenverenigingen. Hij zong met een karakteristieke, krakerige stem en begeleidde zichzelf daarbij op piano.”Hij werkte o.a. samen met Driek van Wissen (1943-2010), Ivo de Wijs  en Cees van der Pluijm (1954-2014).

Zie:
NOS: Zanger en tekstdichter Drs. P (95) overleden
Schrijversinfo.nl
Drs. P
DBNL
Drs. P

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

 

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Overlijdensberichten, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.