Afscheid van De Contrabas – het feest

Op vrijdag 21 augustus 2015 stopte de actieve periode van weblog De Contrabas, de op www.decontrabas.com gehuisveste internettak van de gelijknamige uitgeverij. Dat was geen verrassing, want na de affaires rond dichter / hoofdredacteur / uitgever Chrétien Breukers en diens uitgeefhuis waren er minder en minder mensen die zich genegen voelden te reageren op De Contrabassite. En juist door die reacties was De Contrabas eens een bruisend blog, waar vele poëzieliefhebbers en poëten zich tot aangetrokken voelden.

Ook haalde de tijd De Contrabas in: met de opkomst van Facebook (FB) kan iedereen zijn of haar eigen discussieforum leiden – al vergeten velen dat FB-discussies veelal besloten zijn. En dat het terugvinden van interessante discussies op Facebook een crime is. Maar dit terzijde.

Breukers kondigde op 27 april j.l. het einde van De Contrabas aan. Na publicatie van een serie afscheidsartikelen zou het op 21 augustus 2015 feest zijn. Nu zijn die artikelen verschenen – in becommentarieerde versie te lezen op ‘Afscheid van De Contrabas‘ – maar het beloofde feest bleef uit.

Of toch niet? Want Breukers stelde in zijn derde afscheidsartikel dat “hij door alle tijdlagen heen viel, en zowel in het heden, het verleden als de toekomst kon leven – als hij maar schreef.”

contrabas_afscheidslied

We zochten in diverse tijdlagen, en warempel, we vonden het Contrabas-feest, in 2011!
Klik op deze link en beleef het mee.

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?

Das Haus

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.