Monique en Hans Hagen in het Poëziecentrum Nederland

PCNL-2014(ingezonden mededeling)

Ontmoet de dichters … 

In 1987 schreef Monique Hagen een sollicitatiebrief naar Sesamstraat. Ze kreeg echter een brief terug met de melding dat men momenteel niemand nodig had, maar dat er binnenkort een nieuw programma op TV zou verschijnen, en dat ze het daar maar eens moest proberen. Dit deed Monique en vervolgens werd zij uit ca. 1500 mensen samen met vier anderen gekozen om het NPS-programma Het Klokhuis te presenteren. Hierdoor is zij een van de oprichters van het programma. Vijftien jaar lang is zij een van de gezichten van dit programma geweest.

In 2003 besloot de programmaleiding van de NPS dat zij niet meer paste in het team van presentatoren omdat je volgens hen daarvoor de uitstraling van een buurjongen of -meisje moet hebben, wat Monique na 15 jaar niet meer had. Monique zelf vond zich nog helemaal niet te oud en voelde zich nog erg thuis bij het programma. Dat zij niet de enige was die er zo over dacht bleek uit de 2000 protesten die bij de NPS binnenkwamen. Deze reacties brachten de NPS echter niet op andere gedachten en op 14 maart 2003 was haar laatste opname, die op 16 oktober 2003 werd uitgezonden. De 2000 reacties beschouwt Monique als een mooi afscheidscadeau en heeft ze in een map bewaard.

Hans Hagen werkt ook regelmatig samen met muzikanten en illustratoren. In 2008 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk, Vlammen, dat Philip Hopman illustreerde. En samen met zijn vrouw Monique Hagen en Floor Minnaert speelt hij ook voorstellingen.

Samen met zijn vrouw Monique schreef hij ook gedichtenbundels voor kleuters, zoals Daar komt de tijger en Misschien een olifant (samen uitgegeven als Lichtjes in je ogen), Jij bent de liefste en Van mij en van jou. Ook maakten zij samen Het paardenboek, een uitgave vol wetenswaardigheden over paarden, veelal gebaseerd op hun eigen ervaringen en op interviews. In 2013 zijn Hans en Monique Hagen op zoek gegaan naar poëzie waarin met letters en woorden wordt gespeeld. In de Koninklijke Bibliotheek bekeken ze meer dan 1400 dichtbundels om daaruit 167 gedichten te selecteren die ze bundelde in de bloemlezing Ik zoek een woord.

Meer dan poëzie alleen, deze aflevering van ‘Ontmoet de dichters …’ zaterdag 5 september 2015 tussen 14.00 en 16.30 uur in het Poëziecentrum Nederland, Mariënburg 29, 6511 PS Nijmegen.

U bent van harte welkom! Entree € 7,50 (studenten. Leden van de bibliotheek en Vrienden van het Poëziecentrum betalen € 5,00)

Meer info op: Poëziecentrum Nederland en op www.hanshagen.nl

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Agenda, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.