Poëzie uit Rotterdam en Antwerpen

kroon_sterveling_133_hoogte vandebril_new_romantics_100In de driehoek Londen-Eemshaven-Luxemburg liggen twee steden met veel overeenkomsten: Rotterdam en Antwerpen. Beide hebben havens. Beide liggen aan rivieren. En beide hebben drie lettergrepen. Maar bovenal: in beide steden leven veel dichters. Een vijftigtal Rotterdamse dichters heeft zich verzameld op de site Rotterdamse dichters. Een van hen is Dirk Kroon, van wie onlangs de bundels Sterveling. De gedichten van een babyboomer verscheen.

Een veertigtal Antwerpse dichters heeft zich verzameld op het blog Antwerpse dichters, dat het laatst in 2011 is bijgewerkt. Daarom is het aldaar tevergeefs zoeken naar de in 2012 gedebuteerde Michaël Vandebril, van wie eerder dit jaar de tweede bundel verscheen, New romantics.

Beiden hebben voor de Nederlandse Poëzie Encyclopedie een karakteristiek gedicht uit hun recente werken gekozen. Ter lezing van deze poëmen klikke men op de hierboven vermelde titels.


——————————————
Dit bericht is onderdeel van de

Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Doneer!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100

—————————————-

Overnachten  bij Berlijn? Das  Haus!

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.