Plagiaat: dé pagina

copyright_crimeEen recente (buiten-literaire) plagiaataffaire bracht me ertoe om een al eerder gekoesterde wens – een informatieve online-pagina over plagiaat in vooral de letteren, wetenschap en  journalistiek – uit te voeren.

Omdat voor een beter begrip van wat plagiaat is, je niet alleen naar plagiaat in de poëzie of in de letteren moet kijken, is de pagina verschenen als onderdeel van het tijdschrift Droog, onder de titel: Plagiaat, geen plagiaat? Een aantal voorbeelden.

Naast beschrijvingen van een aantal zaken en non-zaken, bevat de pagina ook informatie over boeken waarin plagiaat behandeld wordt, uitleg over wat plagiaat is en wat de motieven der plagiatoren zijn.

© Bart FM Droog


——————————————
Dit bericht is onderdeel van de

Nederlandse Poëzie Encyclopedie | Geplaagd door geldoverlast? Doneer!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Meander |  Neder-L | Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | Ballustrada |

paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

—————————————-

Overnachten  bij Berlijn? Das  Haus!

This entry was posted in Algemeen literair nieuws, Poëzie-oplichters en andere vreemde zaken. Bookmark the permalink.

Comments are closed.