Tracy Splinter al jaar vermist

De Duits/Zuid-Afrikaanse dichter, stemkunstenaar en performance artiest Tracy Splinter is al een jaar vermist – zo bericht de Zwitserse krant Südostschweiz.

tracy_2013Tracy Splinter, geboren op 28 oktober 1971 te Kaapstad (Zuid-Afrika) is sinds 1997 Duits staatsburger. Ze studeerde in Hamburg en maakte furore als dichter, stemkunstenaar en podiumartiest. Ze trad op in onder meer Duitsland, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Spanje. Ze heeft twee boeken, Yours truly (2013) en 101 Nursery Crimes for Grown up Children (2013) en één cd met tekstboek uitgebracht, Verbalize (2001).

In Nederland en Vlaanderen trad Tracy in 1999-2001 op. Bij Poetry International (Rotterdam, 1999), bij de All Star Slam Tour (Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, 2001) en bij de eerste Vlaamse Poetry Slam (Antwerpen, 2001).

Tot in juli 2016 woont Tracy Splinter in Barsinghausen bij Hannover. Dan verdwijnt ze – vrienden en familieleden meldden haar als vermist aan. De Duitse politie doet kort onderzoek, maar weet haar niet te traceren. Ze is een volwassen vrouw, er zijn geen aanwijzingen die wijzen op een misdrijf, dus wordt het onderzoek gestaakt.

Tracy’s ouders schakelen in 2017 detectivebureau ‘L & K Hannover’ in. De speurders achterhalen in juli van dit jaar dat Tracy in augustus 2016 in het plaatsje Vals, in Zuidoost-Zwitserland opdook, waar ze enige tijd in de hotels Alpina en Schnider woonde. Ze betaalde haar kamers cash. In september 2016 wil ze een kamer nemen in het luxe hotel ‘7132‘ (Therme Vals). Een kamer met ontbijt kost daar minimaal 450 Zwitserse franken (392 euro).

Ze wil weer cash betalen, maar dat kan in dit hotel niet. Tracy toont haar credit cards, maar die blijken niet gedekt. Woedend verlaat ze het hotel. Ze verdwijnt voor de tweede keer.

vals_2017

Reinhard Knapp, van het detectivebureau: “In de buurt van de bushalte bij hotel 7132 werd op 29 september 2016 haar bagage gevonden. Een rolkoffer met kleren, een rugzak. Laptop, fototoestel, mobiele telefoon, ‘Wanderstöcke’ (bergwandelstokken) en diverse persoonlijke documenten.”

Ze was in augustus 2016 met de bus (van busonderneming Postauto) naar Vals gekomen. Volgens Knapp is ze noch met de bus noch met een taxi uit Vals vertrokken.

In haar bagage vond Knapp een kaart van Chur. Daarop had ze met een pen ‘Asia Market Vannavong’, Ringstrasse 111, Chur, op vermeld. Zoektochten aldaar leverden niets op.

tracy_splinter-600

Mocht iemand enige informatie hebben over wat Tracy op of na 29 september 2016 is overkomen of waar ze nu verblijft, dan kan hij/zij zich melden bij:

L&K – Detektei Hannover
https://luk-detektei.de/luk-detektei-hannover/
e-mail: kontakt@luk-detektei.de

of bij:

Kantonspolitzei Graubünden
https://www.gr.ch/DE/institutionen/verwaltung/djsg/kapo/Seiten/welcome.aspx

[Foto’s: omslag boek, Google Maps, recente foto’s van Tracy].


——————————————
Dit bericht is onderdeel van de

Nederlandse Poëzie Encyclopedie | Geplaagd door geldoverlast? Doneer!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Meander |  Neder-L | Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | Ballustrada |

paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

—————————————-

Overnachten  bij Berlijn? Das  Haus!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.