Eddy Koekkoek (1950-2018)

Zojuist bereikte ons het droeve nieuws dat Eddy Koekkoek op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Groningen is overleden. Koekkoek was muzikant, organisator en mede-eigenaar van het legendarische Muziekcafé Koekkoek aan de Peperstraat te Groningen, waar in de tweede helft van de jaren negentig naast concerten tientallen dichtnachten  (onder de noemer ‘Nachtspraak’) werden gehouden, met voordrachten van dichters en schrijvers uit binnen- en buitenland.

RTV Noord: “Ook stond Koekkoek aan de basis van popfestivals Eurosonic en Grunnsonic. Uit onvrede over het gebrek aan Groningse muziek op Noorderslag, organiseerde hij twee jaar het festival Noorderslagting in Huize Maas. Dat sloeg zo aan dat beide onderdelen werden toegevoegd aan het programma van Noorderslag.”

koekkoekskrantHet café, geopend van tien uur ‘s avonds tot circa zeven uur ‘s ochtend was een geliefde ontmoetingsplaats voor het nachtvolk van Groningen, waaronder vele muzikanten, beeldend kunstenaars en auteurs. Voor velen van hen was Koekkoek dé plaats om nog even een afzakkertje te nemen, bij terugkomst van optredens in den lande.

Rutger Bartelds, mede-eigenaar van het Muziekcafé, overleed al in 2011, op veertigjarige leeftijd.

Links: De Koekkoekskrant(oktober 1997) , maandblad van het café. Eddy Koekkoek (midden) en De Dichters uit Epibreren.

Zie ook:
www.eddykoekkoek.nl
www.rtvnoord.nl/nieuws/188945/Zanger-Eddy-Koekkoek-op-67-jarige-leeftijd-overleden
www.dvhn.nl/groningen/Zanger-Eddy-Koekkoek-overleden-22826775.html
www.poparchiefgroningen.nl/podia/muziekcafa-c-koekkoek


——————————————
Dit bericht is onderdeel van de

Nederlandse Poëzie Encyclopedie | Geplaagd door geldoverlast? Doneer!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Meander |  Neder-L | Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | Ballustrada |

paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

—————————————-

Overnachten  bij Berlijn? Das  Haus!

This entry was posted in Overlijdensberichten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.