Index Poetry – nieuwe poëzieboekhandel en trefpunt

index-poetry-logo

Vanmiddag om 16.00 uur, vrijdag 18 mei 2018, vindt de feestelijke opening plaats van Index Poetry. Deze aan de Leidse Herenstraat 83 gevestigde boekwinkel is gespecialiseerd in poëzie.

Index Poetry biedt onderdak aan de complete poëziefondsen van relevante Nederlandse uitgevers. Het gaat om duizenden titels, zowel de nieuwe en courante als oudere bundels die niet altijd meer makkelijk te krijgen zijn. Daarnaast staat een even groot aantal buitenlandse titels op de planken. Bloemlezingen en tweetalige uitgaven zijn een zwaartepunt.

Behalve een fysieke en online winkel met een rijk en veelzijdig assortiment zal Index Poetry trefpunt zijn voor evenementen, lezingen, boeklanceringen, workshops, cursussen en overige activiteiten, waarbij plaats is voor zo’n vijftig mensen.

Index Poetry is een initiatief van Anne ter Beek en Christiaan van Minnen, van boekhandel Index Books. Dit boekenbedrijf, eveneens gevestigd in de Herenstraat te Leiden, heeft als klanten multinationals en vooraanstaande onderzoeksinstituten, centrale en lagere overheden, universiteitsbibliotheken en publiekrechtelijke organisaties, musea, ziekenhuizen en kloosterbibliotheken.

Index Poetry is ondergebracht in een aparte stichting. Ter Beek en Van Minnen: “Er is geen winstoogmerk, maar wel een solide basis doordat de aanvangsinvestering, logistiek, huisvesting, automatisering en capabel personeel al zijn verzekerd.”

Van Minnen: “Bij de opening op 18 mei puilt het ook enigszings uit naar buiten natuurlijk. Nndex Poetry is gevestigd op nr. 83 in de Herenstraat, en daarnaast hebben we op nr. 79 ook nog ons hoofdkantoor van drie verdiepingen. Bij de opening stellen we ook dat open voor het nieuwsgierig publiek. Het is in het afgelopen half jaar mooi verbouwd met o.a. op maat gemaakte inbouwkasten, met zo’n fijne bibliotheekladder ervoor.

Nadere informatie:

Stichting Index Poetry / Index Poetry Foundation
Herenstraat 83d
2313 AG Leiden
Tel: 071-73.70.073 / 00-31-71.73.70.073
e-mail: info@indexpoetry.nl
site: www.indexbooks.nl/poetry


——————————————
Dit bericht is onderdeel van de

Nederlandse Poëzie Encyclopedie | Geplaagd door geldoverlast? Doneer!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Meander |  Neder-L | Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | Ballustrada |

paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

—————————————-

Overnachten  bij Berlijn? Das  Haus!

 

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.