Jaarlijst 2013

Op de jaarlijst 2013 staat het overzicht van alle in 2013 bij reguliere uitgeverijen verschenen oorspronkelijk Nederlandstalige poëziebundels en bloemlezingen voor volwassenen.

Het werk aan deze lijst is ‘in uitvoering’. De belangrijkste bronnen zijn de catalogi van de Nationale (Koninklijke) Bibliotheken van België en Nederland, de catalogi van de Poëziecentra, signaleringen van bundels in kranten en op periodieken, alsmede bundels die in het bezit zijn van de redactie.

De aanbiedingsfolders van uitgeverijen worden expliciet niét als bron gebruikt, omdat deze alleen aangeven dat de uitgeverijen de intentie hebben om bepaalde titels uit te geven – ze garanderen niet dat een boek ook daadwerkelijk bestaat.

Aangezien sommige uitgeverijen maar eenmaal per jaar (of zelfs maar eenmaal per twee jaar) de Koninklijke Bibliotheken van nieuwe werken voorzien, zal het werk aan dit overzicht tot in 2015 voortduren.

————————–
Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

This entry was posted in Jaarlijst 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.