De canon van het bedrog

[ingezonden mededeling]
born_het_is_toch_nietIn 2012 ontving Jaap van den Born de Kees StipPrijs voor zijn gehele oeuvre. Dat oeuvre wordt nu uitgebreid met  ’t Is toch niet waar! -de canon van het bedrog. Een bonte stoet practical jokers, oplichters, ladenlichters, vervalsers en geneeskundigen trekt aan de leergierige lezer voorbij, van de Hauptmann von Köpenick tot de man die er bijna in slaagde de staat Arizona te stelen.

Een apart hoofdstuk is gewijd aan de geschiedenis van het literair bedrog, te lang onderbelicht en nog steeds actueel. Allemaal met een toepasselijk gedicht en rijk geïllustreerd. De koper van dit standaardwerk zal zich na lezing niet bedrogen voelen. En voor vastgelopen zakenlieden staan er talrijke tips in voor een carrièreswitch.

Drs. P over dit werk: ‘Welk een prachtige rogues gallery! Heel wat onsterfelijken zag ik met vreugde terug – Cagliostro, de Graaf van Saint Germain, Aleister Crowley… en ook de oncriminele meester Hugh Troy, bewonderd door H. Allan Smith; weer genoot ik van zijn als voeten beschilderde schoenen. U heeft historisch werk verricht!’
Auteur: Jaap van den Born
Titel:    ’t Is toch niet waar!
Aantal pagina’s: 204
ISBN 978 946 193 8251
Prijs: € 16,00
Productie: Digitaal poëzietijdschrift Het Vrije Vers (www.hetvrijevers.nl)
Uitgegeven via: mijnbestseller.nl
Verkrijgbaar bij www.mijnbestseller.nl Centraal Boekenhuis, bol.com etc.

——————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Poëzieweek | Perdu |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:
      lira_fonds_100           

This entry was posted in Algemeen literair nieuws, Algemeen poëzienieuws, Poëzie-oplichters en andere vreemde zaken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.