Adopteer een dichter

droog_baby_am_droog_250Het werk aan de Nederlandse Pöezie Encyclopedie vergt veel tijd, dus geld. Vandaar dat vandaag een nieuwe crowdfund-actie van start is gegaan, getiteld ‘Adopteer een dichter’.

Hoe werkt het?

Vanaf € 50 euro kan men een dichter adopteren. De naam van de  donateur komt op het lemma te staan, bij “deze pagina is mede-mogelijk gemaakt door …”.

De productiekosten voor een lemma variëren per dichter. Daarom volgen we bij de adoptie de volgende procedure. Stuur een mail naar droog@nederlandsepoezie.org over welke dichter(s) u wilt adopteren en het bedrag dat u wilt bijdragen. U krijgt dan bericht over de betalingsprocedure en uitsluitsel over de productiedatum.

Om de redactionele onafhankelijkheid van de NPE-redactie te beschermen is het niet mogelijk dat dichters hun ‘eigen’ lemma’s sponsoren. Het is wel mogelijk bestaande dichterslemma’s te adopteren – dit omdat bestaande pagina’s net als baby’s onderhoud vergen. Zaken als nieuwe bundels, herdrukken, nieuwe bloemlezingenopnames, sterfdata en Nobelprijzen moeten natuurlijk wel vermeld worden.

Comité van aanbeveling: Ton den Boon (hoofdredacteur van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal), Ann de Craemer (prozaïst/journalist/columnist bij De Morgen), Ingrid Hoogervorst (romancier en boekbespreker Tros Nieuwsshow, Radio 1, v/h literair recensent De Telegraaf), Aad Meinderts (directeur Letterkundig Museum, Den Haag),  J.W. Remkes (Commissaris van de koning in de provincie Noord-Holland), Willy Tibergien (oprichter Poëziecentrum Gent) en Ad Zuiderent (dichter en redacteur Kritisch Literatuur Lexicon, v/h Universitair docent Nieuwe Nederlandse Letterkunde Vrije Universiteit Amsterdam).

——————-

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Poëzieweek | Perdu |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:
      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.