Zomerwandeling Tuin der Poëten

marihuanaDeze zomer verzorgt ex-Antwerpener stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen elke donderdag een poëtische wandeling in de Antwerpse plantentuin, beter bekend als ‘den botaniek’. Begin dit jaar doopte Holvoet-Hanssen de botanische tuin om tot de Tuin der Poëten, een groene oase die regelmatig het decor vormt voor poëzie-initiatieven.

Van 4 juli tot en met 29 augustus verzorgt Peter Holvoet-Hanssen in ‘den botaniek’ wekelijks een poëtische vertelwandeling van een uur met gedichten en verhalen die passen bij de feeërieke tuin. Hij krijgt het gezelschap van een medewerker van de groendienst die de groene geheimen van ‘den botaniek’ vertelt.

 
Het gedicht ‘De Tuin der Poëten’ dat Peter Holvoet-Hanssen schreef voor de Antwerpse plantentuin krijgt vanaf 4 juli een vaste plek in ‘den botaniek’. Op 29 augustus schenkt Antwerpen Boekenstad de botanische tuin ook een tiental nieuwe gedichten van o.a. Mark Insingel, Delphine Lecompte, Vrouwkje Tuinman, Roger de Neef, Thomas Möhlmann, Pjeroo Roobjee en Bart FM Droog die geïnspireerd zijn door bepaalde planten, kruiden of bomen.

Praktisch zomerwandeling ‘Tuin der Poëten’

Op donderdag 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2013
Om 16.30 uur
Antwerpse Plantentuin ‘den botaniek’ (aan de serres), Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen
Toegang: € 6 (incl. € 1 reservatiekost)
Groepen (max. 20 personen): reservatie mogelijk vanaf 1 september via boekenstad@stad.antwerpen.be
Een initiatief van Antwerpen Boekenstad en de Groendienst van de stad Antwerpen.
Tickets via Info cultuur, Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
Bestel: 03 338 95 85 of online.

Bron foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Marihuana_florecida.JPG

————————–
Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

This entry was posted in Agenda, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.