Het Venijnig Gebroed op Kunstenfestival Watou

6 juli – 1 september 2013, Douviehouve, Watou (België)

 

venijnig_gebroedVoor Kunstenfestival Watou schiep  dichterscollectief Het Venijnig Gebroed het werk Let go, een videopoem unlimited: een oneindig gedicht in het teken van de liefde. De leden van het collectief schreven gedichten en tekstfragmenten die een invulling geven aan het begrip liefde. Daarnaast filmden ze een honderdtal poëtische of triviale beelden die evenzeer de liefde oproepen.

Die beelden vormen samen met poëtische slogans en video-opnames van voordrachten een ad hoc database. Een toevalsgenerator stuurt de software die telkens andere film- en gedichtfragmenten uit de database selecteert. In willekeurige volgorde en in steeds unieke combinaties worden de video’s afgespeeld. Zo ontstaat de videopoem unlimited, een altijddurende tekst vol poëtische combinaties en indoctrinerende herhalingen. De bedoeling van de installatie is een beeld- en klanklandschap te vormen rond de groeiende tekst, waarbij het steeds veranderende gedicht de hoofdrol speelt.

Het Venijnig Gebroed is een dichterscollectief dat bestaat uit albrecht b doemlicht, Frederik Lucien De Laere, Ann Slabbinck, Denis Vercruysse en Jan Wijffels. De software voor de random projectie werd gecreëerd door Jan Van Oekelen.

Op 13 juli geeft de dichtersgroep een performance bij de installatie op een van de weekendhappenings van Kunstenfestival Watou.

 

Meer info:

 

————————-
Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

This entry was posted in Agenda, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.