Poëziecentrum Nederland verhuist naar Nijmegen

clipart_verhuizen_animaatjes-81Per 1 april 2014 zal het Poëziecentrum Nederland (PcNL) gevestigd zijn in de Openbare Bibliotheek Nijmegen, berichtte dagblad De Gelderlander onlangs. Momenteel is het PcNL gehuisvest in Bredevoort – een rustiek maar zeer afgelegen en sedert 1792  in onbruik geraakt vestingstadje in de Achterhoek.

Bredevoort heeft zich gepoogd als Boekenstad te profileren, maar bij gebrek aan doorgaande snel- en spoorwegen mist het de aansluiting met het moderne publiek. Gezien de nabijheid van Duitsland lijkt een profilatie als drugs-, kaas-, tuinkabouter- of bloemstad economisch meer rendabeler.

De verhuizing is slecht nieuws voor Bredevoort, maar goed nieuws voor iedereen die gebruik wil maken van de zeer uitgebreide poëziecollectie van het PcNL.

Poëziecentrum Nederland-directeur Wim van Til hoopt in Nijmegen de activiteiten uit te kunnen breiden en meer te kunnen samenwerken met scholen en de universiteit.

——————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

One Response to Poëziecentrum Nederland verhuist naar Nijmegen

  1. Het Poëziecentrum sponsort De Poëziebank in Millingen aan Rijn met ongeveer 20 meter aan gedichtenbundels. De bank is een kilometertje of 17 vandaan Nijmegen aan de Heerbaan op de plek van de oude Rabobank. Over poëtisering gesproken! Wim, bedankt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.