Geheimtip voor Sinterklaas

fierens_astronaut_van_oranje_npe_100Onlangs verscheen van de Vlaamse auteurs Andy Fierens en Michaël Brijs de roman Astronaut van Oranje. Een Vlaams epos (De Bezige Bij, 2013). Een hilarische roman waarin op subtiele wijze tal van gedichten en historische personen  geïntroduceerd worden. Van poëzie van Gust Gils en Jan Hanlo tot verwijzingen naar Bart Kaëll en Justin Bieber.  En dat allemaal in een science fiction-setting.

Het boek is uitermate geschikt om tijdens lange winteravonden, voor een knapperende brandstapel, in familiekring aan malkander voor te lezen. Astronaut van Oranje kost kost € 18,90 en is bij de bekende verkooppunten verkrijgbaar.

Extra tip: raadpleeg tijdens het lezen Google, voor als de geïntroduceerde namen u niets zeggen.

—————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen literair nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.