Een bijzondere bloemlezing

zz_tekstfiguurOnlangs verscheen bij uitgeverij Passage de bloemlezing Tekstfiguur – een bijzonder boek, waarin 21 dichters en 21 beeldmakers ‘een organische wisselwerking tussen beelden en de woorden van een gedicht’ zijn aangegaan, teneinde ‘Lucebert te evenaren’.

Nu blijft de vraag waarom dat laatste nodig is – de dichters en beeldmakers van tegenwoordig kunnen toch ook wel aan de slag zonder deze of gene onlangs overleden dichter/beeldend kunstenaar te moeten overtroeven?

Dus vergeet Lucebert en geniet simpelweg van het door Mashville en Daniël Dee samengestelde boek. Dat gedichten bevat van onder meer Wim BrandsTsead Bruinja, Ellen Deckwitz, Andy Fierens, Karel ten Haaf, Sylvie Marie, Esther Naomi Perquin  en Max Temmerman.

————————-

Dit bericht is onderdeel van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëzieweek | Perdu |  Poëziecentrum Nederland

This entry was posted in Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.