Voorlopige cijfers 2013

vergrootglasBij het updaten van de jaarlijst 2013 – het overzicht van de in 2013 verschenen reguliere dichtbundels en bloemlezingen – bleek dat er in dit jaar tot dusverre 130 solodichtbundels  en 20 bloemlezingen (i.e. anthologieën met werk van vijf of meer dichters) uitgebracht zijn.

Het zal nog tot medio 2015 duren voor een redelijk compleet beeld van 2013 ontstaat, omdat a. het jaar nog niet voorbij is en b.  veel uitgeverijen pas maanden na verschijning van een boek dat werk naar de Koninklijke Bibliotheken en/of Poëziecentra sturen – als het al gebeurt.  Ergo: met de 130 nu getelde titels verschilt de productie van 2013 niet wezenlijk met de productie van de voorgaande jaren.

Het aantal titels zegt natuurlijks niets over de daadwerkelijke verkoop of oplagegrootte.

————————————-

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.