Dichter en muzikant Martijn Teerlinck (26) overleden

Uit Amsterdam bereikte ons het droeve nieuws van het overlijden van dichter en muzikant Martijn Teerlinck (Lendelede (B), 31 maart 1987 – Amsterdam, 10 december 2013). Hij overleed in het AMC aan complicaties na een operatie aan zijn aorta.

Teerlinck was met Daan Doesborgh uitgeroepen tot nationaal kampioen Poetry Slam 2010.  Werk van hem is opgenomen in meerdere bloemlezingen en literaire tijdschriften.

Erik Jan Harmens over hem:  “Martijn Teerlinck was een wonderlijke verschijning. Ondanks zijn broze gestel, veerde hij op het podium helemaal op. Gesticulerend en ieder woord nahamerend, betoverde hij het publiek met bezwerende, zangerige dichtregels, die hij uit het hoofd voorlas. Zijn voordracht was als een gebed, maar tot wie bleef onduidelijk.”

teerlinck_cd_hoes_125Niet alleen als dichter timmerde hij aan de weg. Ook was hij een succesvol muzikant, drijvende kracht achter de eenmansformatie The Child of Lov. Eerder dit jaar bracht hij de door Blur-zanger Damon Albarn meegeproduceerde cd The Child of Lov uit, wat hem een uitnodiging voor het fameuze Glastonbury Festival en een Philip Hall Radar Award opleverde. Hij speelde evenwel niet op Glastonbury, omdat hij vreesde live niet dezelfde kwaliteit te kunnen verzorgen als in de studio.

De uitvaart vindt op woensdag 18 december plaats.

Zie:
Website Martijn Teerlinckwww.teerlinck.nl
Website The Child of Lovthechildoflov.com

Gedichten van Martijn Teerlinck:  www.metanderezinnen.com/?p=440
NPE-lemma: www.nederlandsepoezie.org/dichters/t/teerlinck.html

————————————-

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Overlijdensberichten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.