Het Venijnig Gebroed in Groeningemuseum

(ingezonden mededeling)

VTB kultuur organiseert op zondag 23 maart 2014 de Knipoogdag – cultuur op je lijf geschreven in Brugge. Eén van de lokaties van het cultureel stadsfestival is het Groeningemuseum. De leden van dichterscollectief Het Venijnig Gebroed zijn de dichters van dienst in de namiddag (13u30-17u00). Zij schreven nieuwe gedichten geïnspireerd op tentoongestelde werken uit de topcollectie van het museum.

venijnig_gebroed_logoVier dichters van Het Venijnig Gebroed zullen verspreid over de zalen van het museum de bezoekers hun eigenzinnige interpretaties ten gehore brengen. Wellicht komen onverwachte matches en synergieën tot stand tussen het werk van de oude meesters in de schilderkunst en enkele hedendaagse pioniers van het woord.  Laat u verrassen door een poëtische invasie in deze unieke historische setting.

Zie ook:
www.knipoogdag.be
Groeningemuseum-site.
NPE
over: Het Venijnig Gebroed (klik!)


——————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Agenda. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.