Opening poëzieroute ‘Rivieren langs de verzen’

In het rivierenlandschap van Millingen aan de Rijn start zaterdag de unieke poëzieroute ‘Rivieren langs de verzen’. De route voert langs de Rijn en de Waal, door de Ooijpolder en langs Kekerdom. Op vier meter brede schoolborden staan twintig gedichten van evenveel Vlaamse en Nederlandse dichters, speciaal voor dit doel volgens het thema ‘water’ geschreven. De vierregelige verzen zijn alleen te voet of op de fiets te lezen: de tien kilometer lange route is voor gemotoriseerd verkeer niet toegankelijk. ‘Rivieren langs de verzen’ wordt gehouden van 24 mei tot 24 september 2014.

Millingen_Bernke_Klein_Zandvoort

Vers langs rivier van Bernke Klein Zandvoort – © foto: Jurgen Eissink, 2014

Deelnemende dichters

Martijn BendersBert BeversBart FM DroogHanneke van EijkenTjarda EskesAndy Fierens,  Rodaan al Galidi, Marijke HanegraafKrijn Peter Hesselink,  Bernke Klein Zandvoort, Delphine Lecompte,  Sylvie Marie, Marjolein Pieks,  Albertina SoepboerHans TentijeWillem Thies, Victor VroomkoningElly de Waard, Kira Wuck en  Miek Zwamborn.

Opening zaterdag 24 mei 2014

‘Rivieren langs de verzen’ wordt zaterdagmiddag 24 mei geopend door locoburgemeester Peter Wassink van Millingen aan de Rijn. Voordien geeft Wim van Til (Poëziecentrum Nederland, Nijmegen) een inleiding op de poëzieroute. Ontvangst vanaf 14:00 uur, gezamenlijk fietsen van de route vanaf ca. 15:00 uur.


Informatieboekjes / De Poëziebank

Informatieboekjes met routekaart en gegevens over de dichters zijn gratis te verkrijgen langs de route, onder meer bij de speciaal opgerichte Pöeziebank aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn. De Poëziebank is gevestigd in een onlangs leeggekomen bankgebouw (met dank aan Stichting Waardwonen). In de Poëziebank wordt een grote hoeveelheid tweedehands poëziebundels aangeboden, deze zijn te koop voor één euro.

‘Rivieren langs de verzen’ is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Millingen aan de Rijn.

Organisatie

De organisatie van ‘Rivieren langs de verzen’ is in handen van de Kunstcommissie Millingen aan de Rijn, met als initiator en drijvende kracht Anja Middelkoop. Voor de selectie van de dichters, alsmede voor advies, is samengewerkt met Wim van Til (Poëziecentrum Nederland) en Jurgen Eissink.

Meer informatie: www.kunstinmillingen.nl

————————————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Agenda, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.