‘Dichter in de tuin’ te Eelde

dichter-de-tuin-2014In het kader van poëziefestivals met een dertien-uit-een-dozijn-benaming vindt vandaag, zaterdag 24 mei 2014, te Eelde ‘Dichter in de tuin‘ plaats.

Dit festival, georganiseerd door Museum De Buitenplaats en Bibliotheek Tynaarlo biedt een podium aan dichters uit Groningen  (Jan-Willem Dijk, Karel ten Haaf, Joost Oomen, Pauline Sparreboom en Rense Sinkgraven) en Drenthe (Marga Kool, Lévi Weemoedt, Anne Doornbos, Gijsje Gramsma, Gea Tiemens, Mischa van Huijstee, Atze van der Wijk, Leendert Witvliet en Laurens Krüger).

Daarnaast zijn er muziekoptredens op het buitenpodium; een workshop gedichten voordragen door Ton Meijer en er is de mogelijkheid om in de Museumtuin te lunchen met de dichters! Ook kan er gegrasduind langs stands met nieuwe en antiquarische dichtbundels en andere literaire snuisterijen. Ferry Heeren is de presentator van het festival.
Sneldichttekenen
Mischa van Huijstee maakt voor € 2,50 op een oude typemachine een gedicht op basis van de belevenissen die u hem toevertrouwd. Marijke van Es maakt het af met een tekening/illustratie.
Dichtregel in steen
Elke dichter heeft een dichtregel ingestuurd. Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt welke dichtregel in steen gehouwen gaat worden. Deze steen wordt later in de tuin van het Museum geplaatst.
Quiz
Bij de informatiekraam kunnen de bezoekers een quiz ophalen. De antwoorden van de vragen zijn te vinden in de programmaflyer en in de Museumtuin. Leuk om samen met kinderen te doen. De formulieren dienen vóór 15:00 uur ingeleverd worden. De winnaar van de quiz krijgt een boekenbon ter waarde van € 100,- 

Tijd: 11.00-16.00 uur.
Entree:  € 9,-
Vrienden van De Buitenplaats, leden van de Bibliotheek Tynaarlo en houders van de Museumkaart betalen € 2,50.
Locatie: Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
Tel: 050-3095818
E-mail: info@museumdebuitenplaats.nl
www.museumdebuitenplaats.nl

————————————–

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Agenda, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.