Poëziebordeel in Gent

[ingezonden mededeling]
poeziebordeelOp zaterdag 7 juni 2014 gaat net buiten Gent  het Poëziebordeel  in een tot de verbeelding sprekend neo-empire kasteel van start. Met zwoele muziek, verrassende acts, duivelse drankjes, prikkelende poëzie en Inge Braeckman als extra gastdichter. Een pre-midzomernachtdroom voor slechts 200 gegadigden.
Tijden

20.00 uur: Het Poëziebordeel opent haar deuren
21.00 uur: De dichters stellen zich ten dienst
00.00 uur: Meer zinderende zomernachtwarmte gedrenkt in bloesems, boezems & boogie.

De dichters van lichte zeden zijn Maud Vanhauwaert, Stijn Vranken, Lotte Dodion, Charlotte Van den Broeck, Lies Van Gasse, Jan Ducheyne en Michaël Vandebril, onder het waakzame, wulpse oog van de Madame, Ineke Van Nieuwenhove. Huisfotografe Carmen De Vos legt de poëtische esbattementen vast op de gevoelige polaroid.

Tickets à € 20,- zijn hier te boeken.

Op vertoon van het ticket ontvangt men aan de ingang 3 penningen, goed voor 3 privé-lezingen OF 3 drankmunten. Wie zich opdoft en de Madame betovert met zijn of haar wulpse tenue, krijgt van haar een extra penning toegestoken.

Poëziebordeel?

The Poetry Brothel werd in 2007 opgericht door Stephanie Berger en Nicholas Adamski in New York en heeft intussen filialen in acht steden waaronder Los Angeles, New Orleans, Barcelona, Bogota en Zurich. In België ontfermt Ineke Van Nieuwenhove zich gepassioneerd over het concept. Aan haar zijde scharen zich VONK & Zonen voor het literaire luik, en Carmen De Vos als fotografische soutien-gorge.
In privé-lezingen geeft elke dichter zijn of haar meest intieme delen – woorden – bloot in de schemerzone van gedempt licht, sofa’s en chaises longues. Intussen vermaakt een bohémien volkje van dansers, zangeressen en muzikanten de wachtende klanten. Kortom: performance art in een liederlijk totaalconcept. Poëzie gedrenkt in een wellustige avond.
De première van het Poëziebordeel vond plaats op 29 maart 2014 in het Concertgebouw van Brugge als onderdeel van de Poëzienacht. Het concept sloeg aan: voor aanvang stonden al lange wachtrijen aan de ingang van het Poëziebordeel. Kijk hier naar het filmpje dat Cobra.be van de avond maakte.

————————————-

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Agenda. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.