Een spannende dag voor de Nederlandse literatuur

logo-tweede-kamerOm 17.00 vanmiddag debatteert men in de Tweede Kamer over de  ‘Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen‘. Dat klinkt heel saai, maar dat is het niet:  want met deze wet staat of valt de DBNL, de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, www.dbnl.org. De  DBNL is de online bibliotheek die beoogt de hele Nederlandse literatuur te ontsluiten en die waar ook ter wereld, 24 uur per dag, gratis te bezoeken is.

dbnl_logoEén kamerlid, SGP-er Roelof Bisschop, gaat een amendement indienen dat  het voortbestaan en uitbouw van de DBNL waarborgt. Hopelijk verkiezen de Tweede Kamerleden vanmiddag de vergaderzaal boven strand en/of restaurant en ondersteunen ze massaal dit voorstel.

Nu is het heel mooi weer, daar buiten, dus kan het geen kwaad de parlementariërs te herinneren dat ze geacht worden bij dat debat aanwezig te zijn en vóór het amendement van Bisschop te stemmen. Zeg het voort! Ook in Vlaanderen, want de DBNL is óók Vlaams belang (maar dan anders).

De e-mailadressen van de Tweede Kamerleden zijn te vinden via:  www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/index.jsp
(klik op hun naam, ga dan naar hun persoonlijke pagina. Daar  is het juiste e-mailadres van elk Kamerlid te vinden.
—————————————

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:

      lira_fonds_100

This entry was posted in 2014, Algemeen literair nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.