Gert Vlok Nel en Yahya Hassan in Nederland

Deze week geven twee toppers uit de internationale poëzie voordrachten in Nederland. Gert Vlok Nel (Zuid-Afrika), de befaamde bard uit Beaufort-Wes gaf gisteren met contrabassist Johan Smit een intieme show in Stadskanaal, waarbij hij ook enkele ‘droge’ gedichten voordroeg – alles met geprojecteerde vertalingen.

Op vrijdag 13 juni treden beiden in Stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99) te Utrecht op, met in het voorprogramma Herman Pouderoyen. Meer info: www.oudaen.nl.

Op woensdag 11 en zaterdag 14 juni treden Vlok Nel en Smit op in het Zuid-Afrikaanse specialiteitenrestaurant Tjing Tjing (Cornelis Trooststraat 58A) te Amsterdam. Zie:  www.tjingtjing.com.

Op dinsdag 10 juni presenteert om 20.00 uur dé Europese topsensatie op poëziegebied, de 19-jarige Deens-Palestijnse dichter Yahya Hassan de Nederlandse vertaling van zijn debuutbundel Digte (Gedichten) in CREA te Amsterdam. Van zijn debuut werden in Denemarken en Duitsland al 110.000 exemplaren verkocht. In Nederland geeft De Bezige Bij het werk uit.  Reserveren verplicht, zie:  www.crea.uva.nl/agenda.php?agenda_id=1699

Arjan Peters, die Hassan interviewde voor De Volkskrant, bericht dat een videoverslag hier te zien zal zijn: www.spui25.nl.

Anton de Goede meldt onder de indruk te zijn van de bundel en dat Remco Campert komende week in VPRO’s Nooit meer slapen over Hassan te horen is.

================================================
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!

Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |

This entry was posted in 2014, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.