Freda Kamphuis – ‘Titel’

kamphuis_titel_100Onlangs verscheen Titel, de tweede reguliere bundel van Freda Kamphuis (1965) bij Uitgeverij Voetnoot te Antwerpen. Uit dit boek koos zij het visuele poëem gedicht ‘O’, dat te lezen is op het NPE-lemma:

www.nederlandsepoezie.org/jl/
2014/kamphuis_titel.html

In 2011, een jaar voor haar debuutbundel GVDKU bij Voetnoot verscheen, bracht ze bij de bibliofiele uitgeverij Triona Pers het dichtwerk Hoopvolle vogels uit, in een oplage van 70 exemplaren. Het aardige aan Triona Pers is dat het gevestigd is in Houwerzijl, net als Eenrum (thuisbasis van de NPE) een dorp in de gemeente De Marne, met als hoofdplaats de metropool Leens en vooral bekend door antiquariaat Bij tij en ontij te Kloosterburen, de zeearendkolonie in de Nationaal Park Lauwersmeer en de Zeehondencrèche te Pieterburen.

———————————–Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 
Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus 

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Comments are closed.